Een magische winter op de Heuvelrug

Een magische winter op de Heuvelrug

Deze winter valt er weer van alles te beleven in en rond Veenendaal. Van prachtige winterwandelingen tot sfeervolle kerstmarkten en van vorstelijk winters dineren tot culturele uitjes waar je warm van wordt. Op de Heuvelrug ervaar je het echte warme wintergevoel!

Sprookjesachtig verlichte kastelen

Wist je dat er in de provincie Utrecht bijna driehonderd kastelen en buitenplaatsen te vinden zijn? Ze staan op de mooiste plekken in het landschap. Bij lekker winters weer kun je heerlijk wandelen door de kasteeltuinen en je daarna opwarmen achter de dikke muren van het kasteel. In de winter zijn veel kastelen op de Heuvelrug extra sfeervol en worden er allerlei hartverwarmende activiteiten georganiseerd.

Zo vormt Kasteel de Haar het decor van het magische lichtspektakel Lumineuze Nachten. Tijdens een wandeling door het kasteelpark nemen indrukwekkende lichtprojecties je mee terug in de tijd. Het ultieme kerstgevoel ervaren? Dat kan eind december bij Kasteel Amerongen, waar alles tot in de puntjes uitbundig versierd en verlicht is. Kerstinkopen doen op een bijzondere historische locatie? In en rond Kasteel Groeneveld scoor je tijdens de Kerst Special van de Trots markt de mooiste en lekkerste producten voor onder de kerstboom en op tafel.

 Wandelroute #ditisveenendaal

Een frisse neus halen in de winter? Sjaal om, muts op en hup naar buiten! Keuze te over uit mooie wandelroutes door de winterse landschappen op en rond de Heuvelrug. Wil je tijdens het wandelen meteen je kerstinkopen doen? Kies dan voor de wandelroute #ditisveenendaal. Deze route van 8,5 kilometer start bij de Cultuurfabriek of Groene Entree Prattenburg en laat je de mooiste plekjes van Veenendaal zien. Een tussenstop om lekker op te warmen? Drink een kop koffie met lekkers bij Down Town Veenendaal of lunch bij Restaurant de 3 Zussen. Zo kan je er weer tegenaan!

Meer lezen over de winterse wandelingen en activiteiten op de Heuvelrug? Op winter.opdeheuvelrug.nl lees je wat er allemaal te zien en doen is deze winter.

Heuvelrug Adventskalender

Open van 1 t/m 24 december elke dag een deurtje van de Heuvelrug Adventskalender en maak kans op de mooiste cadeaus uit de regio: van een heerlijke lunch of uitgebreid diner tot overnachtingen en entreetickets.