Oranjeweek wordt één groot feest!

Oranjeweek wordt één groot feest!

In de week van Koningsdag wordt er op veel plekken in het centrum van Veenendaal uitbundig feest gevierd. Op dinsdagavond 26 april klinkt er tijdens Koningsnacht live muziek in de Sandbrinkstraat en op het stadsstrand. Het weekend daarop is het feest op de Markt. De hoogste tijd dus om je oranje shirt of jurk uit de mottenballen te halen en door een sopje te slaan. We gaan los!

Sandbrinkstraat
Koen is eigenaar van Zeldzaam, café-brasserie aan de Sandbrinkstraat. Hij kijkt uit naar Koningsnacht. ‘Bezoekers en horecaondernemers maken er hier dan één groot feest van. Wees niet bang om alleen te komen; je komt altijd wel een oude bekende tegen. Voorgaande jaren had het hier nog het meeste weg van één grote, vrolijke reünie. Heel gezellig! Op Koningsdag ben je hier welkom voor een Oranjebittertje of een welverdiend hapje en drankje na een strooptocht over de kleedjesmarkt. Tot dan!’

Dansen in ‘t Zand
Ook Tim, eigenaar van Ritmeester heeft er zin in. ‘Wij zijn zó blij met onze nieuwe plek hier aan het stadsstrand! Veenendaal is met Karakter en Ritmeester twee hele gave horecagelegenheden rijker, volgens mij. We doen er alles aan om er een gezellige Koningsnacht van te maken. Een dj draait hier op 26 april tot middernacht Hollandse hits. Op Koningsdag is er voor kinderen van alles te beleven op het stadsstand. Er wordt geknutseld en geschminkt. En vanaf 17.00 uur klinkt er loungemuziek.

29 en 30 april Muziek op de Markt
Heb je na Koningsnacht de smaak te pakken? Mooi zo! In het weekend gaat het feest namelijk gewoon nog even door. Vrijdag 29 april vanaf 20.00 uur herbeleef je de grootste foute hits tijdens De Vouteparty met Q-music. Op zaterdag 30 april is het vanaf 20.00 uur genieten van de tracks van SLAM! On Tour. Bereid je maar voor op een avond vol vrolijke beats en dikke hits.