Veenendaal bundelt de krachten

Veenendaal bundelt de krachten

Verheug jij je ook zo op Koningsdag? Wij wel! Het belooft een gezellige dag te worden bomvol activiteiten voor jong en oud. Maar niet alleen op Koningsdag kleurt Veenendaal oranje. Er valt die hele Oranjeweek van alles te beleven.

Vanaf een zonovergoten terras in het centrum doen Annelies van Rooijen (Winkelstad) Karin van Appeldoorn (stichting Oranjedag) de plannen uit de doeken. ‘We slaan de handen ineen met heel veel verschillende partijen om er een geweldige week van te maken,’ vertelt Annelies. Ze heeft er zin in. ‘Winkel­stad, MAAK Veenendaal en Sportservice hebben de afgelopen tijd bepaald niet stilgezeten. We zijn blij dat we Veenendaal een mooie week vol activiteiten kunnen bieden.’

Koningsspelen
We trappen de Oranjeweek op vrijdag 22 april af met de Koningsspelen. Op de Veense sportvelden wemelt het die dag van basisschoolleerlingen die er samen sporten en spelen. Sportservice maakt er samen met scholen en sportverenigingen een geweldige dag van. Scholieren van het CLV en het Ichthus College helpen bij het begeleiden van alle activiteiten.

Koningsnacht
Op dinsdag 26 april viert Veenendaal Koningsnacht en valt er op diverse plekken van alles te beleven. Zo is er in de J.G. Sandbrinkstraat en op het horecaplein live muziek. Op het stadsstrand staat een gezellige dj te draaien tijdens ‘Dansen in het zand’. Heerlijk dat het weer kan! Winkelstad en de horeca werken nauw samen om ervoor te zorgen dat alles gestroomlijnd verloopt.

Focus op centrum
De dag daarna mag de vlag uit. Hoezee! ‘We gaan er een heerlijke Koningsdag van maken!’, zegt Karin van Appeldoorn van stichting Oranjedag. ‘We hebben als stichting onze krachten gebundeld met Winkelstad. Voorheen liep de route van activiteiten via de Kastanjelaan naar het Bruïneplein. Dit jaar focussen we ons op het centrum.’ Een handig overzicht van de activiteiten op Koningsdag vind je verderop in deze stadsglossy.

Muziek op de Markt
Stuif Evenementen zorgt op vrijdag 29 en zaterdag 30 april voor veel gezelligheid op de Markt. Op vrijdag is De Vouteparty met Q-music in Veenendaal en op zaterdag nemen de dj’s van SLAM! On Tour het podium op de Markt over. Annelies: ‘Baal je ervan dat je de afgelopen jaren zoveel feestjes moest missen? Dit is het moment om de schade in te halen. Show je dansmoves en ga lekker los!’ Beide avonden is er gratis toegang.

Herdenken
De Oranjeweek is een week van vieren én herdenken. Op woensdag 4 mei is het dodenherdenking. Op de Markt werken Veenendalers dan samen aan een community art project. Help jij mee? Daarna kan je op een terras bijpraten met een kop koffie, terwijl kinderen rondjes draaien in een nostalgische zweef­molen. Een overzicht van alle 4 & 5 mei-activiteiten vind je verderop in deze stadsglossy.

De Oranjeweek wordt mede mogelijk gemaakt door Sportservice, MAAK Veenendaal, Winkelstad, Stichting Oranjedag, Rotary Veenendaal en #ditisveenendaal.