Oranjeweek in Veenendaal, doe mee!

Oranjeweek in Veenendaal, doe mee!

In de dagen rond Koningsdag valt er van alles te beleven in Veenendaal. Een overzicht van de activiteiten op Koningsdag vind je elders in dit magazine. Op deze pagina’s zetten we het programma van de dagen daaromheen voor je op een rij. 

Vrijdag 22 april Koningsspelen
Tijdens de Koningsspelen kleuren basisscholen en sportvelden in heel Veenendaal oranje. Voel je fit door gezond te eten en lekker te bewegen.

Dinsdag 26 april Koningsnacht
In de Sandbrinkstraat en op het stadsstrand klinkt muziek. De horeca­ondernemers hopen op een ouderwets feestelijke Koningsnacht. Oranje shirt aan, kroontje op en dansen maar!

Vrijdag 29 april De Vouteparty met Q-music?
Waar? Op de Markt. Hoe laat? Vanaf 20.00 uur herbeleef je de grootste foute hits tijdens De Vouteparty met Q-music!

Zaterdag 30 april SLAM! ON TOUR
Geniet vanaf 20.00 uur op de Markt van de tracks van de SLAM! dj’s.

 

Woensdag 4 mei op de Markt

Op 4 mei creëert kunstenaar Eric Reede samen met zoveel mogelijk inwoners van Veenendaal een grote krans van wollen bloemen. Die bloemen worden in aanloop naar 4 mei gemaakt door middel van de techniek ‘tuften’. Op 4 mei worden alle bloemen samengevoegd tot één prachtige krans.

10.00 uur | Japanse ochtendgymnastiek
Kunstenaar Eric Reede woonde lange tijd in Japan. Hij ontdekte daar de waarde van Japanse ochtendgymnastiek. Doe je mee? Het is niet moeilijk.

10.30 uur | Community Art project, bloemenkrans
Zelfgemaakte wollen bloemen kunnen worden ingeleverd. De krans die ontstaat krijgt een plek bij het oorlogsmonument van Veenendaal. Verderop in deze stadsglossy lees je meer over het project.

10.00 - 17.00 | Kinderactiviteiten
Kom knutselen en kleuren, rondjes draaien in de nostalgische zweefmolen of heerlijk springen op het luchtkussen. Ben je moe van het spelen? Luister dan naar een verhaal dat wordt voorgelezen.

Je kunt op 4 mei de hele dag op de Markt terecht aan de knutsel­tafels die er staan opgesteld. Schuif aan en laat je creativiteit de vrije loop. Of kom gezellig kijken onder het genot van een heerlijk kopje koffie of een drankje.

19.30 | Dodenherdenking
Iedereen is welkom bij het oorlogsmonument bij het NS station in het centrum om samen te herdenken.

 

Donderdag 5 mei Bevrijdingsdag

Het podium op de Markt staat op 5 mei in het teken van de amateurkunst. Verengingen uit Veenendaal laten zien wat zij in huis hebben.
Laat je inspireren!

09.00 - 09.15 uur | Ontvangst lopers met bevrijdingsvuur
’s Nachts halen hardlopers het bevrijdingsvuur op in Wageningen. Daarmee wordt ’s ochtends op de Markt het bevrijdingsvuur in Veenendaal aangestoken.

09.00 - 10.00 uur | Bevrijdingsontbijt
Veteranen en scholieren gaan tijdens een ‘bevrijdingsontbijt’ op de Markt met elkaar in gesprek.

10.00 - 11.30 | Eerste blok van optredens amateur­kunstenaars op de Markt
Dance with Joy, Kinder- en tienerkoor Jedaja, Sportschool van de Haar, Veenendaals Christelijk Mannenkoor

12.00 - 14.30 | Keep Them Rolling
Een indrukwekkende stoet oude, militaire voertuigen. Burgemeester en veteranen nemen het defilé af. Daarna worden de voertuigen van Keep Them Rolling opgesteld in de Hoofdstraat en de Zandstraat. Een mobiele dj zorgt voor muziek en kinderen kunnen zich tot 17.00 uur uitleven op het springkussen of in de draaimolen op het Scheepjeshofplein.

15.00 - 16.30 | Tweede blok van optredens amateur­kunstenaars op de Markt
Dansstudio Amain, Popkoor All4fun, Buurthuis De Driehoek, Gospelkoor Revelation