Wie verdient de vrijwilligersprijs  De Lampion 2022?

Wie verdient de vrijwilligersprijs De Lampion 2022?

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de samenleving. Daarom wordt ook dit jaar weer De Lampion uitgereikt aan een Veense vrijwilliger of groep vrijwilligers die zich op een bijzondere wijze maatschappelijk inzet voor een sociaal, leefbaar, schoon en toegankelijk Veenendaal.

Vrijwilligers maken op een positieve manier het verschil voor een ander. En daarom zetten we onze vrijwilligers graag in het zonnetje, onder andere met de vrijwilligersprijs De Lampion. Ik ben heel blij om te zien dat er ook dit jaar weer verschillende vrijwilligers(initiatieven) zijn voorgedragen voor de vrijwilligers­-
prijs. Wie de prijs uiteindelijke wint, dat bepaal jij!

In Veenendaal zijn veel vrijwilligers actief. Wat ik vooral bijzonder vind is dat deze mensen hun vrijwilligerswerk vanzelfsprekend vinden. Maar dat is zeker niet het geval. Zij zijn onmisbaar! Onmisbaar voor een leefbare buurt of wijk, de sociale verbinding en voor de mensen die wat extra hulp of aandacht nodig hebben.

Met trots laat ik weten dat dit de genomineerden zijn:

Bliss to Shine
Dianne van den Berg
Erik Boers en Gert van de Brink
Gert en Corrie Boon
Jan Marchal
Ruud Sokolowski
Team Clean
Tuingroep van IVN Veenendaal-Rhenen
Willem Leeflang
Willy Heikamp
Winnyfred van Egmond

Stem op jouw favoriet
Wie moet de prijs volgens jou winnen? Op www.verbeterjewijk.nl/delampion stellen we de genomineerden aan je voor en kun je stemmen op jouw favoriet! Dat kan tot met 15 december.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis op maandag 9 januari mag ik namens het college van B&W de winnaar bekendmaken en de prijs uitreiken. Deze prijs bestaat uit een trofee ‘De Lampion’ en Twinkeling cadeaubonnen ter waarde van € 500,-.

Dylan Lochtenberg

wethouder