Zo blijf je in beweging rond de feestdagen

Zo blijf je in beweging rond de feestdagen

Weinig energie in de winter? Kom tijdens de luie decemberdagen van de bank af. Bewegen is belangrijk, zowel voor de lichamelijke als de geestelijke gezondheid. Als je regelmatig beweegt, voel je je energieker en positiever. Claudia en Sandra van Sportservice Veenendaal geven je tips om in beweging te blijven rond de feestdagen.

Kom in actie voor het (kerst)ontbijt

Bewegen op een nuchtere maag stimuleert je vetverbranding en zorgt ervoor dat je de rest van de dag meer energie hebt. Maak bijvoorbeeld een ommetje voor het ontbijt of doe wat krachtoefeningen. Je hebt er de rest van de dag profijt van!

De paden op, de lanen in

Wandelen maakt je vrolijker, energieker en creatiever. Sluit dus die gezellige kerst­dag met familie af met een mooie wandeling door een winters landschap of door het sfeervol verlichte centrum. Wandelen bevordert niet alleen de fysieke gezondheid, maar zorgt er ook voor dat je mentaal meer in beweging komt.

Spring op de pedalen

Trek je warme kleren aan en spring op je fiets voor een ritje in de mooie omgeving van Veenendaal. Ook in de winter is de natuur prachtig. En zeg nou zelf: er is toch niks heerlijker om na een fietstocht in de frisse buitenlucht, weer lekker binnen te komen in je warme huis?

Even voorstellen

Claudia van den Bergh en Sandra Janssen zijn de leefstijlcoaches bij Sportservice Veenendaal. Door middel van een-op-eenbegeleiding en groepsbijeenkomsten begeleiden zij mensen richting een gezonde leefstijl op het gebied van voeding, bewegen, slaap, stress en ontspanning. Daarnaast zetten zij zich als JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht)-regisseur in om samen met de gemeente en andere partijen een gezonde leefomgeving voor de Veenendaalse jeugd te creëren. Kijk voor meer informatie op: www.sportserviceveenendaal.nl/ leefstijlcoaching

 ‘Wandelen maakt je vrolijker, energieker en creatiever.’

Plons in het zwembad

In zwembad de Vallei worden in de vakantie altijd leuke activiteiten georganiseerd. Ga dus lekker warm binnen zwemmen, terwijl het buiten koud is. Je hoeft geen rekening te houden met het weer én je traint meteen alle spieren in je lichaam.

 Beweeg thuis

Ook thuis kan je meer bewegen. Ga op één been staan tijdens het koffie zetten, loop de trap een paar keer op en af en begin de dag met tien kniebuigingen als je net uit bed komt. Tip: stel een alarm in dat je helpt herinneren om elk uur even te bewegen.