Het leed dat Oud en Nieuw heet…

Het leed dat Oud en Nieuw heet…

Zo, eindelijk zijn we aan het einde van december gekomen. De maand van te veel calorieën door Sinterklaas en Kerst, te veel lekker eten en veel samen zijn met familie en vrienden. Nu alleen nog het laatste feestje, Oud en Nieuw.

Hoe is december tot nu toe verlopen? Is het goed gegaan of heb je besloten in januari weer te beginnen met een gezondere levensstijl? Om ook Oud en Nieuw tot een succes/goede afsluiter te brengen, geeft Joyce van Assen van New You, Food & Coaching je hiervoor wat inzicht en tips.

- Maak bewust de keuze of je tijdens deze Oud en Nieuw aan de alcohol gaat. Dit kan natuurlijk in verschillende gradaties. Ga je voor compleet laveloos of neem je alleen een toast om 00.00? Of wellicht wel helemaal sober? Hoe dan ook, maak de keuze bewust.
- Wist je dat alcohol ervoor zorgt dat je een grotere behoefte hebt aan vet eten?
- Nou, oliebollen genoeg om aan je vetten te komen. Of dan de appelbeignets die in menig huis op tafel komen. Om je een idee te geven: een oliebol met krenten bevat zo’n 170 kcal, een deegprop (zoals we ze in mijn familie noemen, oliebol zonder iets er in) bevat er 135. Een appelbeignet zo’n 100 kcal maar een appelflap maar liefst 400 kcal. Eén oliebol of één appelbeignet is dus niet heel erg maar je zit wel snel aan je verzadigde en transvetten. Een ander verhaal wordt het als je er meerderen eet over de dag. Wees je hier dus bewust van. Weet je dat als je eenmaal begonnen bent, je niet meer kunt stoppen? Wellicht is het dan een optie om gewoon helemaal niets te eten.

Alvast een goed uiteinde en hopelijk tot volgend jaar!


 
Joyce van Assen van New You, Food & Coaching helpt je geleidelijk aan om je voedingspatroon aan te passen, op een manier dat je het makkelijk vol kan houden. 'We werken samen toe naar een manier om erachter te komen wat voor jou werkt. Want het állerbelangrijkste is dat je het vol kunt houden. Wist je bijvoorbeeld dat je voedingspatroon pas blijvend is veranderd na 5 jaar?’ Joyce werkt met een handig systeem waar je je dagelijkse voeding invoert. Je kunt alle producten makkelijk vinden en ook je eigen ‘vaste’ maaltijden selecteren. Tijdens de afspraken bespreek je waar je tegenaan liep wat betreft voeding en word je (eventueel) gewogen en gemeten. Meer informatie vind je op www.newyoucoach.nl