Van Texel naar de halve marathon!

Van Texel naar de halve marathon!

Eerst wil ik jullie even mee nemen naar donderdag 1 november. Het is even geleden dat jullie iets van mij hebben gelezen, maar soms vergeet ik gewoon om iets te schrijven. Maar donderdag 1 november ging ik met mijn vriend Erik van Dijk een weekend naar Texel. Er gewoon even samen uit en ons verstoppen op een eiland. Ik moet zeggen, Texel is echt een aanrader. Er is van alles te doen en de mensen zijn er erg vriendelijk.

De eerste avond hadden we besloten om in het hotel te eten. Gezellig knus in een hoekje met kaarslicht. Hoe leuk wil je het weekend beginnen. Toen de ober de kaart kwam brengen ging het mis. Kijk, wij zijn geen mensen die romantisch gaan dineren bij Jan Patat, maar als ze zeggen ‘op een bedje van’ dan gaan we net een afslag te ver. Na uitbundig de kaart te hebben bestudeerd was ik er wel uit, alleen Erik nog niet helemaal. Dus ik dacht ik help hem wel even. Blijkt dat hij een Duitse kaart heeft. Tja dan wordt het wel heel moeilijk kiezen. Uiteindelijk hebben we besteld en best lekker gegeten, maar we zaten absoluut niet vol, dus dat was voor ons de laatste keer dineren in het hotel. Verder was het hotel perfect en hebben we er heerlijk geslapen. Het was voor ons doen een actief weekend en we kwamen uitgerust terug aan het vaste land.

Op naar de halve marathon
Het ene moment denk ik die halve marathon komt helemaal goed en het andere moment denk ik nee dit gaan we niet doen. Het is toch even ruim 21 km en wordt het onderweg niet saai? Of krijg ik niet overal last van? En wanneer moet ik naar de wc? Allemaal typische spanningsgedachten en uiteindelijk sta ik waarschijnlijk, net als altijd, hyperactief aan de start op zondag 16 december. Ergens weet je gewoon dat je het kan, want als je met gemak een PR kan lopen op de 7 km dan moet de 14,2 km extra toch niks uitmaken? Nou is dat natuurlijk wel heel makkelijk gedacht, maar als ik dit vast kan houden wordt het toch al een stuk makkelijker. Training is heel belangrijk, maar je gedachten zijn zeker zo belangrijk. Iemand die de hele tijd denkt ik kan dit niet zal het ook zeker niet kunnen. Iemand die denkt ik kan het met gemak zal koste wat het kost de kilometers uitlopen.

De tijd
Voordat ik naar Texel ging, had ik een afspraak met Richard Sterkenburg over wat mijn vervolgplan is. Toen vroeg hij of ik een eindtijd aan mijn halve marathon wil koppelen. Stiekem denk je er over na, maar ik heb besloten er geen tijd aan te koppelen. Soms moet je gewoon eerst de finishlijn halen voordat je eisen aan jezelf gaat stellen. Het wordt zwaar en dat is voor de eerste halve marathon al voldoende. We gaan nu de laatste weken training in voor de halve marathon en over twee weken ga ik jullie vertellen of ik nog net zo enthousiast ben als nu.

Tot snel!
Moniek