Voedingsdagboek uitgelicht: online marketeer Nicole

Voedingsdagboek uitgelicht: online marketeer Nicole

Toewerken naar een gezond eetpatroon begint met het in kaart brengen van het huidige voedingspatroon. Daarom start het coachingstraject bij Joyce van Assen van New You, Food en Coaching met het inleveren van een voedingsdagboek van één week.

Aan de hand van het voedingsdagboek wordt beetje bij beetje aan de voeding gewerkt. Voor www.veens-nieuws.nl licht Joyce een tipje van de sluier op over hoe die feedback eruitziet.

Nicole (24) werkt als online marketeer bij een marketingbureau. In haar vrije tijd houdt ze ervan om te bloggen, koken & bakken, winkelen, gitaar te spelen en met vrienden uit eten te gaan of drankjes te doen.

Voedingsdagboek

Dag 1

Eten

Drinken

07.30 uur

200 gram yoghurt Griekse stijl, handje aardbeien

 

10.00 uur

2 mandarijnen

2 zwarte koffie

12.30 uur

1 snee volkorenbrood, filet american, gekookt ei, ½ appel, ½ peer

 

15.00 uur

2x knackebrod volkoren, 2x halvarine, 1plak jong belegen kaas 48+

 

16.00 uur

Blokje chocolade extra puur

2 glazen Ice Tea Zero

18.30 uur

Courgettestamppot met aardappelen, courgette, hamreepjes en ananas op sap

 

21.00 uur

Kaasstengel,
handje studentenhaver

 

 

 

Dag 2

Eten

Drinken

07.30 uur

200 gram magere kwark, handje aardbeien

 

10.00 uur

Rijstwafel, halvarine, ½ plak jong belegen kaas 48+, twee pakjes rookvlees, bakje worteltjes en paprika

2 zwarte koffie

16.00 uur

1 blokje pure chocolade, 1 bastogne koekje

 

19.00 uur

Bakje patat, satésaus, mayonaise

1 flesje bier

22.00 uur

3 kaasstengels,
handje naturelchips

2 glazen droge witte wijn

 

Dag 3

Eten

Drinken

10.00 uur

200 gram magere kwark,
handje aardbeien,
handje studentenhaver

 

13.00 uur

Snee krentenbrood,

2 volkoren Knackebrod
3 halvarine
1 plak jong belegen kaas

 

18.00 uur

Groentemix van 1 zoete aardappel, 2 opscheplepels champignons, halve courgette en halve paprika uit de oven met fritessaus light

 

21.00 uur

1 bitterbal
1 mini kaassouflé
Portie nacho’s

1 glas droge, witte wijn, 2 glazen spa rood

 

Dag 4

Eten

Drinken

10.30 uur

200 gram magere kwark,
handje frambozen, 
handje studentenhaver
halve kiwi

 

11.30 uur

Noga blokje

Cappuccino

13.30 uur

Kop zelfgemaakte pompoensoep,
2 rijstwafels meergranen,
2 halvarine
1 plak jong belegen kaas 48+

 

16.00 uur

Blokje pure chocolade

Blikje cola light

18.30 uur

75 gram witte rijst,

100 gram kipfilet,

1 paprika,

80 gram gebakken champignons,

kerriesaus

 

 

Dag 5

Eten

Drinken

07.30 uur

200 gram magere kwark,

Handje studentenhaver,

Handje frambozen,

Halve kiwi

 

10.30 uur

Appel

Kopje thee

13.00 uur

Zelfgemaakte pompoensoep

 

15.00 uur

2 volkoren knackebrod
2 halvarine
3 plakjes rookvlees

2plakjes grillworst

2 koffie

16.00 uur

2 blokjes pure chocolade
2 snoepbanaantjes

 

18.30 uur

Courgettestamppot met aardappelen, courgette, hamblokjes, ananas en 100 gram Gelderse rookworst

 

20.30 uur

1 volkoren knackebrod

1 halvarine

Halve plak jong belegen kaas 48+

4 cherrytomaatjes

1 gekookt ei

 

 

Dag 6

Eten

Drinken

07.15 uur

175 gram magere kwark,

Handje frambozen,

Halve kiwi

 

09.30 uur

1 snee speltbrood,

Filet americain

2 koffie

12.30 uur

Groot bord couscoussalade met rucola, vijgen, dadels, walnoten, pompoen en paprika

 

15.00 uur

Handje pepernoten,

Appel

1 glas cola light

19.00 uur

Aardappels uit de oven, 200 gram sperziebonen en 2 kippenpootjes uit de oven

 

21.30 uur

1 mini bounty

 

  

Dag 7

Eten

Drinken

10.00 uur

1 beschuit

1 halvarine

Halve plak jong belegen kaas 48+

 

11.00 uur

Kiwi

Cappuccino

13.30 uur

Zelfgemaakte pompoensoep

 

15.00 uur

4 dadels, 1 mini bounty

 

19.30 uur

2 gevulde paprika’s met rijst, gehakt, mais ene en plakje cheddar kaas,

Klein bord couscoussalade met rucola, vijgen, dadels, walnoten, pompoen en paprika

3 glazen limonade


Feedback Joyce

Je verdeelt je eiwitmomenten al mooi met koolhydraten! Alleen valt wel op dat je nog erg veel vetten neemt, en dan vooral de verkeerde, zoals kaas, filet americain en kaasstengels. De meeste dagen zit het goed, maar hou je aan maximaal zes eetmomenten op één dag. Je bent al goed bezig, maar ik twijfel wel of je voldoende voedingsstoffen over de dag binnenkrijgt. Vanwege de hoeveelheden, kon ik dit niet altijd goed afleiden.


 
Joyce van Assen van New You, Food & Coaching helpt je geleidelijk aan om je voedingspatroon aan te passen, op een manier dat je het makkelijk vol kan houden. 'We werken samen toe naar een manier om erachter te komen wat voor jou werkt. Want het állerbelangrijkste is dat je het vol kunt houden. Wist je bijvoorbeeld dat je voedingspatroon pas blijvend is veranderd na 5 jaar?’ Joyce werkt met een handig systeem waar je je dagelijkse voeding invoert. Je kunt alle producten makkelijk vinden en ook je eigen ‘vaste’ maaltijden selecteren. Tijdens de afspraken bespreek je waar je tegenaan liep wat betreft voeding en word je (eventueel) gewogen en gemeten. Meer informatie vind je op www.newyoucoach.nl