Voedingsdagboek uitgelicht: online marketeer Nicole
Toewerken naar een gezond eetpatroon begint met het in kaart brengen van het huidige voedingspatroon. Daarom start het coachingstraject bij Joyce van Assen van New You, Food en Coaching met het inleveren van een voedingsdagboek van één week.
Aan de hand van het voedingsdagboek wordt beetje bij beetje aan de voeding gewerkt. Voor www.veens-nieuws.nl licht Joyce een tipje van de sluier op over hoe die feedback eruitziet.
Nicole (24) werkt als online marketeer bij een marketingbureau. In haar vrije tijd houdt ze ervan om te bloggen, koken & bakken, winkelen, gitaar te spelen en met vrienden uit eten te gaan of drankjes te doen.
Voedingsdagboek
Dag 1
|
Eten
|
Drinken
|
07.30 uur
|
200 gram yoghurt Griekse stijl, handje aardbeien
|
|
10.00 uur
|
2 mandarijnen
|
2 zwarte koffie
|
12.30 uur
|
1 snee volkorenbrood, filet american, gekookt ei, ½ appel, ½ peer
|
|
15.00 uur
|
2x knackebrod volkoren, 2x halvarine, 1plak jong belegen kaas 48+
|
|
16.00 uur
|
Blokje chocolade extra puur
|
2 glazen Ice Tea Zero
|
18.30 uur
|
Courgettestamppot met aardappelen, courgette, hamreepjes en ananas op sap
|
|
21.00 uur
|
Kaasstengel, handje studentenhaver
|
|
Dag 2
|
Eten
|
Drinken
|
07.30 uur
|
200 gram magere kwark, handje aardbeien
|
|
10.00 uur
|
Rijstwafel, halvarine, ½ plak jong belegen kaas 48+, twee pakjes rookvlees, bakje worteltjes en paprika
|
2 zwarte koffie
|
16.00 uur
|
1 blokje pure chocolade, 1 bastogne koekje
|
|
19.00 uur
|
Bakje patat, satésaus, mayonaise
|
1 flesje bier
|
22.00 uur
|
3 kaasstengels, handje naturelchips
|
2 glazen droge witte wijn
|
Dag 3
|
Eten
|
Drinken
|
10.00 uur
|
200 gram magere kwark, handje aardbeien, handje studentenhaver
|
|
13.00 uur
|
Snee krentenbrood,
2 volkoren Knackebrod 3 halvarine 1 plak jong belegen kaas
|
|
18.00 uur
|
Groentemix van 1 zoete aardappel, 2 opscheplepels champignons, halve courgette en halve paprika uit de oven met fritessaus light
|
|
21.00 uur
|
1 bitterbal 1 mini kaassouflé Portie nacho’s
|
1 glas droge, witte wijn, 2 glazen spa rood
|
Dag 4
|
Eten
|
Drinken
|
10.30 uur
|
200 gram magere kwark, handje frambozen, handje studentenhaver halve kiwi
|
|
11.30 uur
|
Noga blokje
|
Cappuccino
|
13.30 uur
|
Kop zelfgemaakte pompoensoep, 2 rijstwafels meergranen, 2 halvarine 1 plak jong belegen kaas 48+
|
|
16.00 uur
|
Blokje pure chocolade
|
Blikje cola light
|
18.30 uur
|
75 gram witte rijst,
100 gram kipfilet,
1 paprika,
80 gram gebakken champignons,
kerriesaus
|
|
Dag 5
|
Eten
|
Drinken
|
07.30 uur
|
200 gram magere kwark,
Handje studentenhaver,
Handje frambozen,
Halve kiwi
|
|
10.30 uur
|
Appel
|
Kopje thee
|
13.00 uur
|
Zelfgemaakte pompoensoep
|
|
15.00 uur
|
2 volkoren knackebrod 2 halvarine 3 plakjes rookvlees
2plakjes grillworst
|
2 koffie
|
16.00 uur
|
2 blokjes pure chocolade 2 snoepbanaantjes
|
|
18.30 uur
|
Courgettestamppot met aardappelen, courgette, hamblokjes, ananas en 100 gram Gelderse rookworst
|
|
20.30 uur
|
1 volkoren knackebrod
1 halvarine
Halve plak jong belegen kaas 48+
4 cherrytomaatjes
1 gekookt ei
|
|
Dag 6
|
Eten
|
Drinken
|
07.15 uur
|
175 gram magere kwark,
Handje frambozen,
Halve kiwi
|
|
09.30 uur
|
1 snee speltbrood,
Filet americain
|
2 koffie
|
12.30 uur
|
Groot bord couscoussalade met rucola, vijgen, dadels, walnoten, pompoen en paprika
|
|
15.00 uur
|
Handje pepernoten,
Appel
|
1 glas cola light
|
19.00 uur
|
Aardappels uit de oven, 200 gram sperziebonen en 2 kippenpootjes uit de oven
|
|
21.30 uur
|
1 mini bounty
|
|
Dag 7
|
Eten
|
Drinken
|
10.00 uur
|
1 beschuit
1 halvarine
Halve plak jong belegen kaas 48+
|
|
11.00 uur
|
Kiwi
|
Cappuccino
|
13.30 uur
|
Zelfgemaakte pompoensoep
|
|
15.00 uur
|
4 dadels, 1 mini bounty
|
|
19.30 uur
|
2 gevulde paprika’s met rijst, gehakt, mais ene en plakje cheddar kaas,
Klein bord couscoussalade met rucola, vijgen, dadels, walnoten, pompoen en paprika
|
3 glazen limonade
|
Feedback Joyce
Je verdeelt je eiwitmomenten al mooi met koolhydraten! Alleen valt wel op dat je nog erg veel vetten neemt, en dan vooral de verkeerde, zoals kaas, filet americain en kaasstengels. De meeste dagen zit het goed, maar hou je aan maximaal zes eetmomenten op één dag. Je bent al goed bezig, maar ik twijfel wel of je voldoende voedingsstoffen over de dag binnenkrijgt. Vanwege de hoeveelheden, kon ik dit niet altijd goed afleiden.
|
|
Joyce van Assen van New You, Food & Coaching helpt je geleidelijk aan om je voedingspatroon aan te passen, op een manier dat je het makkelijk vol kan houden. 'We werken samen toe naar een manier om erachter te komen wat voor jou werkt. Want het állerbelangrijkste is dat je het vol kunt houden. Wist je bijvoorbeeld dat je voedingspatroon pas blijvend is veranderd na 5 jaar?’ Joyce werkt met een handig systeem waar je je dagelijkse voeding invoert. Je kunt alle producten makkelijk vinden en ook je eigen ‘vaste’ maaltijden selecteren. Tijdens de afspraken bespreek je waar je tegenaan liep wat betreft voeding en word je (eventueel) gewogen en gemeten. Meer informatie vind je op www.newyoucoach.nl.
|